Internațional

Suspectul Voronin

Ziarul de Vrancea
19 mar 2010 473 vizualizări
Fostul presedinte al Republicii Moldova ar putea fi audiat în calitate de suspect în dosarul evenimentelor din aprilie n totodata, Vladimir Voronin va fi invitat la procuratura pentru a da mai multe detalii despre captura-record de tigari de contrabanda la Vama Albita

Fostul presedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin ar putea fi anchetat de procuratura in legatura cu evenimentele din aprilie, iar calitatea de martor ar putea sa se schimbe in cea de suspect, a declarat procurorul general Valeriu Zubco, citat de Jurnal de Chisinau. Suspecti in acest dosar sint fostul ministru al Afacerilor Interne Gheorghe Papuc si comisarul Vladimir Botnari.

Potrivit lui Zubco, Vladimir Voronin, Artur Resetnicov sau alti fosti oficiali ar putea sa mai fie chemati la procuratura. "Gheorghe Papuc a fost chemat in calitate de martor prima data, dar ulterior a fost invinuit. Se poate intimpla orice si in cazul fostului presedinte. Dosarul este foarte complex", a spus procurorul.

De asemenea, Voronin ar putea fi chemat la procuratura si in cazul privind contrabanda cu tigari in valoare de peste 700.000 de euro de la punctul de trecere Leuseni-Albita. "Persoanele care au facut declaratii privind cazul de contrabanda de la vama Leuseni-Albita vor fi audiate, inclusiv Vladimir Voronin. Daca stie mai multe informatii, ar fi bine sa ne ajute", a spus Zubco. Acesta a precizat ca vamesii care au fost prezenti la acel moment la serviciu sint audiati pentru a elucida circumstantele acestui caz de contrabanda.

"A fost retinut si inaintata invinuirea cetateanului Andrei Moraru, care este administratorul firmei careia ii apartine TIR-ul. Am cerut sa fie arestat preventiv, dar Judecatoria Centru a respins solicitarea. Procuratura a contestat incheierea. Stim ca soferul TIR-ului, Anatol Ganea, a fost retinut de catre autoritatile romane pe un termen de 29 de zile", a mai adaugat Zubco.

O captura-record de tigari, de aproximativ 700.000 de pachete, a fost facuta, pe 5 martie, in Vama Albita, dintr-un tir inmatriculat in Republica Moldova si care avea ca destinatie, cel mai probabil, Turcia. Tigarile, evaluate la peste 700.000 de euro la pretul pietei, se aflau intr-un autotren din Republica Moldova si urmau sa ajunga probabil in Turcia, potrivit documentelor de insotire a marfii, unde era specificat ca in tir se afla o anumita cantitate de tevi.

Potrivit fostului presedinte moldovean Vladimir Voronin, in spatele traficului cu tigari se afla actualul premier Vlad Filat. "Detinem informatii ca au fost pregatite zece tiruri cu tigari de contrabanda", a declarat Voronin, precizind ca aceste camioane sint parcate intr-un loc special asteptind sa fie trimise.

Potrivit lui Voronin, inainte de retinerea pe 5 martie a tirului cu 700.000 de pachete de tigari in Vama Albita, pe teritoriul Romaniei trecusera deja alte doua camioane cu tigari. "Doua tiruri au trecut fara impedimente. Nici nu s-au oprit la punctul nostru de control", a precizat Voronin, atragind atentia asupra faptului ca doar la a treia masina "s-a intimplat ceva".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.