Internațional

Sarkozy, detronat de premierul Francois Fillon in preferintele francezilor

Ziarul de Vrancea
18 mar 2010 535 vizualizări
Francezii il prefera pe actualul premier, Francois Fillon (43%) presedintelui Nicolas Sarcozy (29%) drept candidat al dreptei la alegerile prezidentiale din 2012, potrivit unui sondaj al BVA publicat marti.

Un alt sondaj, al Ifop, arata ca Nicolas Sarkozy a ajuns la cel mai scazut nivel de sustinere (36%, o scadere de 4 puncte procentuale) de la alegerea sa in 2007 si ca diferenta fata de Francois Fillon (de 18%) nu a fost niciodata atit de mare. Aceste sondaje, realizate in perioada 11-13 martie, confirma tendinta care s-a conturat deja de citeva luni: lipsa de popularitate in crestere a lui Nicolas Sarkozy, a carui tabara a suferit duminica o infringere dura la primul tur al alegerilor regionale, obtinind 26% din voturi si fiind devansata de opozitia socialista (29%). Potrivit barometrului Ifop, diferenta de popularitate dintre cei doi sefi ai Executivului s-a dublat in doua luni , trecind de la 9 la 18%. Astfel, 65% dintre francezi considera ca Francois Fillon "conduce bine actiunea Guvernului sau", 63% cred ca este "un om al dialogului" si 47% considera ca acesta "desfasoara o politica sociala buna". Potrivit studiului BVA, daca preferinta pentru premier drept candidat este si mai evidenta printre simpatizantii stingii (48% fata de 17%), actualul presedinte al Republicii ramine preferat de simpatizantii de dreapta (52% fata de 34% care il prefera pe Fillon). "Nivelul ridicat al celor care il citeaza pe Francois Fillon subliniaza insa dezaprobarea fata de presedinte in rindul unei proportii importante a electoratului sau", subliniaza Gael Sliman din cadrul BVA. Astfel, potrivit lui Sliman, "daca infringerea electorala suferita duminica se confirma in cel de-al doilea tur, "aceasta situatie va complica mult misiunea lui Nicolas Sarkozy".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.