Internațional

Silvio Berlusconi intra din nou pe miinile procurorilor

Ziarul de Vrancea
17 mar 2010 502 vizualizări
De asta data, premierul italian este suspectat ca a exercitat presiuni pentru a opri difuzarea unui talk-show politic

Premierul italian Silvio Berlusconi este vizat de o ancheta judiciara, fiind suspectat ca ar fi exercitat presiuni asupra inaltei autoritati a comunicatiilor din Italia, pentru a opri difuzarea unui talk-show politic considerat prea favorabil opozitiei. Berlusconi figureaza printre persoanele care fac obiectul anchetei lansate de Parchetul din Trani, alaturi de unul dintre comisarii acestei autoritati numite Agcom, Giancarlo Innocenzi, si de directorul jurnalelor televizate ale postului public Rai Uno, Augusto Minzolini.

Magistratii Parchetului din Trani demarasera o ancheta intr-un caz vizind carti de credit cind, in urma interceptarilor telefonice, ei au descoperit conversatii intre Berlusconi, pe de o parte, si Innocenzi si Minzolini pe de alta parte. Potrivit presei, care publica o parte a interceptarilor, acestea pun in evidenta dorinta sefului Guvernului de a opri difuzarea emisiunii AnnoZero, condusa de jurnalistul Michele Santoro, precum si presiunile pe care premierul le-ar fi exercitat asupra lui Innocenzi si Minzolini.

împotriva lui Berlusconi, ancheta a fost deschisa pentru concusiune (extorcare de bani facuta de un functionar public) si amenintari la adresa structurilor politice, administrative sau judiciare, in timp ce Innocenzi este suspectat de complicitate, iar Minzolini, de comunicare de informatii confidentiale. Teza este nu doar lipsita de orice fundament, ci si contrara bunului simt si oricarei ipoteze de delict continute in Codul" Penal, a apreciat avocatul lui Berlusconi, Niccolo Ghedini, denuntind coincidenta intre "scurgerile de informatii" din ultimele zile in acest caz si campania pentru alegerile regionale de la 28 si 29 martie.

într-un interviu pentru postul public de radio GR1, Berlusconi a respins si el acuzatiile la adresa sa, aparind "dreptul presedintelui Consiliului de a vorbi la telefon fara a fi ascultat si, in plus, fara a fi informat despre acest lucru, asa cum s-a intimplat in acest caz".

Berlusconi a recunoscut ca a "intervenit intotdeauna in dreapta si in stinga pentru a cere sa nu se realizeze la posturile de televiziune procesul unor persoane care sint in curs de a fi judecate, fara a le da posibilitatea de a se apara".

Emisiunea AnnoZero a realizat de mai multe ori reconstituiri fictive ale unor conversatii intre mafioti si oameni politici, inclusiv unii apropiati ai lui Berlusconi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.