Internațional

Industria permiselor auto obtinute ilegal in Bulgaria: 20.000 de bucati pe an

Ziarul de Vrancea
17 mar 2010 553 vizualizări
Dezvaluirea a fost facuta de ministrul Transporturilor, care a promis remedierea acestei situatii ingrijoratoare

Ministrul bulgar al Transporturilor, Aleksandr Tvetkov, a declarat ca pina la 20.000 de persoane obtin anual permise de conducere in mod ilegal, in schimbul sumei de 300 de leva (aproximativ 150 de euro), provocind numeroase accidente rutiere mortale. Ministrul a afirmat, ieri dimineata, pentru postul privat de televiziune bTV, ca aceasta infractiune, de obtinere a permisului de conducere contra unei sume de bani, este cauza mortii a mii de persoane si ca ea "a trecut complet nepedepsita in ultimii patru-cinci ani". "Datele potrivit carora intre 15.000 si 20.000 de oameni obtin carnetul de conducere ilegal sint neoficiale, dar reprezinta o estimare foarte modesta. Nu doresc sa citez cifre mai mari, deoarece acestea sint cu adevarat alarmante", a declarat ministrul.

Tvetkov a precizat ca aceasta problema nu are drept cauza doar coruptia instructorilor. "Nu a existat nici o incercare de remediere a acestui fapt. însa, din vara lui 2009 am initiat schimbari radicale si pot sa afirm ca in viitor aceasta problema va fi solutionata. Unele amendamente la legislatie au fost deja promulgate, iar piata neagra va fi stopata", a spus el.

Dupa ce "trec" de examenul teoretic, viitorii soferi sint testati practic, in cadrul unui test de conducere a vehicolului timp de 25-30 de minute. însa, in numeroase cazuri, acestia obtin permisul de conducere fara sa fi intrat vreodata in vehicul, sau dau un "examen" de citeva minute. Potrivit noilor amendamente, va fi implementat un model european, cu o camera si un dispozitiv GPS instalate pe vehicul, pentru a filma intregul parcurs si durata acestui test. înregistrarea va fi pastrata timp de un an.

"în Uniunea Europeana, Bulgaria ocupa prima pozitie atunci cind vine vorba despre accidente rutiere mortale", a spus ministrul. "însa, in privinta celor care au obtinut permisele in acest fel si care conduc pe drumurile noastre, nu se poate face mare lucru din punct de vedere legal. Aceste cazuri sint dificil, daca nu chiar imposibil, de sustinut cu dovezi", a adaugat el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.