Internațional

Israelul a intins prea tare coarda in relatiile cu Statele Unite

Ziarul de Vrancea
16 mar 2010 564 vizualizări
Tel Avivul a luat decizia construirii a 1600 de locuinte in Ierusalimul ocupat tocmai in timpul vizitei in Israel a vicepresedintelui american. Este cea mai grava criza din ultimii 35 de ani, sustine ambasadorul israelian la Washington.

Criza diplomatica actuala dintre Israel si Washington este cea mai grava din ultimii 35 de ani, afirma ambasadorul Israelului in Statele Unite. "Relatiile dintre Israel si Statele Unite au intrat in criza cea mai grava dupa 1975", a declarat Michael Oren, in timpul unei conferinte cu consuli israelieni in Statele Unite, la acest sfirsit de saptamina. Oren, care este un istoric eminent al Orientului Mijlociu, face aluzie la o grava criza in 1975 intre cei doi aliati, cind Statele Unite au constrins Israelul la o retragere partiala din Sinaiul egiptean, ocupat atunci de statul evreu.

Afirmatiile sale le contrazic pe cele ale premierului israelian Benjamin Netanyahu, care a incercat duminica sa minimizeze criza declansata saptamina trecuta, in timpul vizitei in Israel a vicepresedintelui american Joe Biden, de aprobarea unui nou proiect de colonizare in Ierusalimul de Est. Acest anunt vizind construirea a 1.600 de locuinte evreiesti in Ierusalimul de Est, sector in majoritate arab, anexat in 1967, a fost resimtit ca o "umilire" de catre Washington. Decizia a fost perceputa ca o piedica in calea eforturilor americane depuse pentru relansarea procesului de pace israeliano-palestinian.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.