Internațional

Proteste masive anti-Berlusconi

Ziarul de Vrancea
15 mar 2010 430 vizualizări
n zeci de mii de persoane au manifestat impotriva premierului italian, Silvio Berlusconi, la apelul partidelor de opozitie, simbata, la Roma

Piazza del Popolo (Piata Poporului), loc traditional de manifestatie pentru opozitie, era plina, 200.000 de persoane fiind prezente potrivit organizatorilor. Multimea avea baloane de diverse culori: Partidul Democrat (PD, principala formatiune de opozitie) al lui Pierluigi Bersani afisa culorile nationale, CGIL (principalul sindicat) avea baloane rosii, iar partiduul Italia Valorilor (IDV), al fostului judecator anticoruptie Antonio Di Pietro, albe. Numerosi tineri purtau esarfe violet, culoarea celor care se opun lui Berlusconi. De asemenea, puteau fi vazute numeroase pancarte pe care scria "Basta" (Ajunge). Mai original, un manifestant a scris: "Alegatori ai PDL, votati Ali Baba, cel putin stiti ca hotii nu sint decit 40". Unii si-au descoperit chiar o pasiune pentru echipa Manchester United, care a invins miercuri AC Milan, echipa lui Berlusconi, si strigau: "Hai Manchester". La alegerile regionale din 28 si 29 martie, "vom spune ca o alta Italie este posibila, il vom combate pe Berlusconi", a afirmat Bersani, in opinia caruia premierul "nu mai poate vorbi in viitor despre tara". "Agenda acestei tari este in miinile unuia singur, care face legi pentru el si ai lui", a denuntat acesta, facind apel la plasarea "muncii, scolii si sanatatii in centrul campaniei regionale". Manifestatia a fost organizata in semn de protest fata de un decret pe care presedintele Consiliului de Ministri l-a aprobat pentru a remedia problema reprezentata de inregistrarea listelor partidului sau la regionale in Lazio si Lombardia.

Cei doi candidati, Renata Polverini si Roberto Formigoni, au fost in final admisi in cursa, dar nu si o lista complementara a PDL la Roma.


Fratele lui Berlusconi, suspectat de coruptie pentru afaceri din Romania


Paolo Berlusconi, fratele premierului italian Silvio Berlusconi si editor la publicatia Il Giornale, este cercetat pentru trafic de influenta si luare de mita din partea unei companii care dorea sa se extinda inclusiv pe piata din Romania, relateaza editia online a Corriere della Sera. Paolo Berlusconi, editor la publicatia Il Giornale, este suspectat de procurorii din Milano ca in perioada 2005-2006 ar fi primit 550.000 de euro din partea omului de afaceri Roberto Raffaelli, directorul companiei de interceptari electronice Rcs-Research Control System, promitindu-i acestuia ca il va ajuta sa isi extinda afacerile prin intermediul lui Valentino Valentini, seful Cancelariei primului-ministru italian. Afacerile firmei de interceptari electronice urmau sa fie extinse inclusiv pe piata din Romania, dar planul a fost anulat din cauza refuzului Guvernului de la Bucuresti. La rindul sau, Roberto Raffaelli este suspectat de fabricarea unor "facturi false" in valoare de un milion de euro. Un alt om de afaceri cercetat in acest caz, Eugenio Petessi, le-a declarat procurorilor ca Roberto Raffaelli, directorul Rsc-Research, i-a trimis 550.000 de euro lui Paolo Berlusconi prin intermediul unui asociat, Fabrizio Favata, la sediul din Milano al publicatiei Il Giornale. Compania Rcs-Research Control System este specializata in interceptarea convorbirilor telefonice si mesajelor electronice, avind in trecut contracte cu Ministerul Public din Italia.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.