Internațional

Alta belea pe capul lui Berlusconi

Ziarul de Vrancea
13 mar 2010 507 vizualizări
O retea de prostitutie printre organizatorii summitului G8 in Italia, anul trecut

O retea de prostitutie care include 350 de femei este implicata intr-un caz de coruptie privind acordarea contractelor in scopul organizarii summitului G8 in Italia, afirma oficiali italieni citati de editia online a ziarului The Times. Scandalul este o noua lovitura la adresa Guvernului condus de Silvio Berlusconi.

Anchetatorii au interceptat convorbiri telefonice care demonstreaza ca femeile implicate in acest caz de coruptie - originare din Rusia, Ucraina, Venezuela, Brazilia, Cuba si Italia - au fost platite in medie cu 700 de euro pentru participarea la petreceri private in Italia, unele femei primind pina la 5.000 de euro.

Femeile au fost oferite autoritatilor publice de catre oameni de afaceri care participau la licitatiile pentru organizarea summitului G8. Printre suspecti se numara omul de afaceri Diego Anemone, arestat sub acuzatia de coruptie.

Premierul Silvio Berlusconi stabilise initial ca summitul G8 din 2009 se va desfasura in Sardinia, unde fusese construit un complex in valoare de 600 de milioane de euro. Ulterior, summitul a fost mutat in orasul L"â„¢Aquila, in semn de solidaritate cu victimele seismului produs acolo, costurile suplimentare ajungind la 327 de milioane de euro. Pregatirea summitului i-a fost incredintata lui Guido Bertolaso, seful Agentiei Protectiei Civile si un apropiat al lui Silvio Berlusconi. Bertolaso a inceput sa fie anchetat luna trecuta, dupa ce magistratii au stabilit, pe baza conversatiilor telefonice, ca acesta beneficiase de servicii sexuale intr-un centru pentru masaj din Roma. Guido Bertolaso a negat acuzatiile.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.