Internațional

Un nou drept fundamental: accesul la internet

Ziarul de Vrancea
9 mar 2010 521 vizualizări
Aproximativ patru din cinci oameni, la nivel global, considera accesul la internet un drept fundamental, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piata GlobeScan, la cererea BBC World Service

Studiul, realizat pe un esantion de 27.000 de adulti, din 26 de tari din intreaga lume, indica faptul ca oamenii sustin accesul la internet. Potrivit studiului, 87% dintre respondenti considera ca accesul la internet ar trebui sa fie "un drept fundamental al oamenilor". Peste 70% dintre internautii care au participat la sondaj au declarat ca sint de parere ca trebuie sa aiba acces la internet. Circa 79% dintre cei chestionati au declarat ca sint de acord cu descrierea accesului la internet ca un drept fundamental. Respondentii din tari precum Mexic, Brazilia si Turcia sint cei care au sustinut cel mai ferm ideea accesului la internet ca un drept fundamental. în Coreea de Sud, tara care are cel mai mare numar de gospodarii cu acces la internet din lume, s-a inregistrat cel mai mare numar de internauti (96%) care sint de parere ca internetul este un drept fundamental. Aproape toti locuitorii acestei tari au acces la internet de mare viteza.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.