Internațional

Danezii se dezlantuie impotriva romanilor

Ziarul de Vrancea
8 mar 2010 1111 vizualizări
Dupa ispravile unor infractori romani, este rindul Danemarcei sa dezbata locul romanilor printre europeni: Nu au scrupule. Te vor omori pentru 100 de coroane (15 euro). E o cultura complet diferita de a noastra

Ove Dahl, purtator de cuvint si investigator sef al Politiei din Copenhaga, a declarat dupa asasinatul comis de romanul Marian Clita (criminalul dizidentului Gheorghe Ursu), care a ucis cu bestialitate o stewardesa intr-un hotel din Copenhaga: "Romanii nu au scrupule. Te vor omori pentru 100 de coroane (15 euro). E o cultura complet diferita de a noastra. Problema cea mai mare o reprezinta granitele deschise, prin care sintem napaditi de europenii din Est. Ei comit jafuri bancare, jafuri la domiciliu, furturi grave, cersesc si sparg magazinele - totul". Declaratia a inflamat presa daneza, chiar si cotidiane generaliste moderate, precum Berlingske (cel mai vechi ziar din Danemarca, publicat din 1749), titrind pe prima pagina: "Romanii sint criminali de top". Berlingske a relatat si reactia rapida a social-liberalilor danezi (Partidul Radical), care, prin vicepresedintele Zenia Stampe i-au facut plingere penala pentru rasism lui Dahl. Din pacate, stirea a fost estompata de noi acte criminale comise tot de romani - e vorba de tilharii, una dintre victime fiind o batrina. Li s-a dat apa la moara politistilor, care s-au raliat colegului Ove Dahl. "Viata nu are aceeasi valoare pentru ei (pentru romani) cum are pentru noi", a opinat Rene Hansen, ofiter de la sectia pentru combaterea prostitutiei. "Romanii sint cei mai bine reprezentati intre infractorii care vin din afara. De cind Romania a intrat in UE, problemele cu romanii au crescut exponential", a completat Dan Sorensen, seful unei sectii centrale de politie din Copenhaga.


Bucuresti - orasul unde "nici paduchii nu supravietuiesc"


Ekstra Bladet.dk - cel mai vindut tabloid al Danemarcei, cunoscut pentru articolele sale radicale (extremiste), scrie, citat de site-ul danemarca.dk, al jurnalistului de origine romana Horia Bucuria: "Acceleratul escrocilor pleaca in fiecare saptamina din statia de autocar a Garii centrale din Copenhaga. Autocarele au curse saptaminale si fac legatura intre Copenhaga si Bucuresti, capitala Romaniei, unde nici paduchii nu supravietuiesc. Aceste curse de autocar au devenit un adevarat robinet pentru gangsterii din Romania. Cala autocarului este intotdeauna plina cu obiecte provenite din furturi care ajung in 18 ore din Danemarca in fundatura Europei. Invazia de hoti, escroci, batausi, tilhari a fost prevazuta atunci cind UE s-a extins spre Est. Atunci insa, scepticilor care avertizau asupra pericolelor extinderii li s-a spus sa taca din gura. O Europa unita si prospera era in curs de formare, asa au fost linistiti danezii. Nu s-a spus ca vom participa la egalizarea economica a Europei, intre tarile bogate si cele sarace, fiind furati, batuti si tilhariti. Hotii romani iti fura portofelul, iti citesc codul pin si apoi iti mulg cartea de credit de bani. Companiile de transfer de bani (MoneyGram, Western Union) raporteaza sume considerabile care sint transferate anual intre Danemarca si Romania - un hot roman poate trimite acasa pina la 100.000 de coroane (15.000 euro - n.n.) in citeva luni. O treime din prostitutia din Copenhaga apartine romanilor. Sunt greu de prins, iar atunci cind sint arestati si expulzati se intorc cu usurinta inapoi".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.