Internațional

Se stringe latul in jurul diplomatului roman din Singapore

Ziarul de Vrancea
6 mar 2010 557 vizualizări
Unul dintre accidentele in care este suspectat diplomatul roman Silviu Ionescu a fost surprins de camerele de supraveghere plasate intr-o intersectie din Singapore, relateaza Channel News Asia.

In mai putin de un minut, soferul masinii Audi A6, apartinind ambasadei romane la Singapore, a trecut de doua ori pe culoarea rosie a semaforului. La ambele intersectii, autovehiculul a accelerat imediat dupa ce a lovit trei victime in accidentele care au avut loc la primele ore ale zilei de 15 decembrie 2009. Detalii privind modul in care a avut loc cel de-al doilea accident, in jurul orei 03.10 (14 decembrie, 21.10, ora Rominiei), au iesit la iveala in cursul anchetei desfasurate pentru elucidarea mortii malaysianului Tong Kok Wai. Un supravietuitor al acestui accident, Muhammad Haris Abu Talib, in virsta de 18 ani, a relatat cum el, fratele sau si doi prieteni au auzit scirtiituri puternice pe sosea, la intersectia dintre strazile Bukit Panjang si Bukit Panjang Ring. Dar pentru ca vederea le-a fost obstructionata de copaci, studentul a spus ca nu au putut sa vada despre ce era vorba. La lumina verde a semaforului, ei au inceput sa traverseze strada. Atunci Muhammad Haris a fost lovit. Inregistrarea video arata o masina neagra izbindu-l pe Muhammad Haris, care a fost aruncat la zece metri distanta. Soferul masinii l-a evitat in viteza, intrind pe strada Bukit Panjang. Doua minute mai tirziu, camerele de la intersectia acestei strazi cu Woodlands au surprins o masina similara celei implicate in accident virind la dreapta pe strada Woodlands.


Silviu Ionescu se afla la volan


Identitatea soferului nu a fost stabilita pina in prezent. Dar probe strinse de un agent de securitate de la Hillcrest Arcadia arata ca fostul diplomat Silviu Ionescu a condus o masina cu numarul de inmatriculare S3401CD, la ora 02.42, tot in noaptea de 15 decembrie (14 decembrie, 20.42, ora Rominiei). Placuta de inmatriculare era acceasi cu cea a masinii Audi A6, a ambasadei romane la Singapore. Ionescu, in virsta de 49 de ani, a dus-o acasa pe cintareata coreeana de opera Jeong Ae Ree, dupa o noapte in oras. Potrivit probelor, el a plecat cu aceeasi masina la ora 02.57 (14 decembrie, 20.57, ora Rominiei), a declarat agentul de securitate Tamilarasan Gnanasundaram. Doi soferi de taxi au depus joi marturie, afirmind ca Ionescu se afla in zona Sungei Kadut, dupa ora 03.00 in acea noapte. Taximetristul Mohd Salihen Wahab a relatat ca a vazut un barbat, pe care l-a identificat ulterior din fotografii de ziar ca fiind Silviu Ionescu, la ora locala 03.20, pe Bulevardul Sungei Kadut. El a adaugat ca l-a vazut pe Ionescu in apropierea unei masini diplomatice cu un parbriz spart. Fostul diplomat a declarat disparuta masina ambasadei la ora 03.47 in acea noapte. Masina avariata a fost gasita ulterior pe Bulevardul Sungei Kadut. La ora 03.33, Ionescu s-a urcat in taxiul lui Neo Hock Beng, la intersectia dintre strazile Woodlands si Sungei Kadut. In timp ce se afla in masina, el a purtat o discutie telefonica in care spunea ca masina ii disparuse, potrivit lui Neo.

Calatoria s-a incheiat la ora locala 04.05, cind au ajuns la locuintele din Grange Heights. Neo a pastrat o copie a chitantei, deoarece a "avut impresia ca acest pasager avea unele probleme".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.