Internațional

18 luni inchisoare si 300 de lovituri de bici pentru o femeie

Ziarul de Vrancea
5 mar 2010 651 vizualizări
O femeie din Arabia Saudita a fost condamnata la 18 luni de inchisoare si 300 de lovituri de bici, dupa ce a depus plingere impotriva unor oficiali si s-a prezentat la tribunal fara sa fie insotita de un barbat, anunta Human Rights Watch (HRW).

HRW arata intr-un comunicat ca Sawsan Salim a fost condamnata in februarie de un tribunal din Rass, dupa ce a depus o plingere la autoritati, inclusiv la regele Abdallah, reclamind ceea ce ea numeste abuzuri indelungate ale justitiei. A fost declarata vinovata de doi judecatori pentru depunerea unui numar de 118 plingeri "mincinoase" impotriva unor oficiali, printre care chiar unul din judecatori, si pentru a se fi prezentat la tribunal fara sa fie insotita de un barbat, intre 2004 si 2008. Potrivit HRW, unul din cei doi judecatori a fost parte civila in cadrul propriului sau proces, care a durat doua luni. Sawsan Salim l-a acuzat de hartuire. Organizatia de aparare a drepturilor omului a cerut anularea sentintei judecatoresti. Salim declara ca a respins indemnurile repetate ale judecatorului, care o sfatuia sa divorteze de sotul ei, inchis pentru datorii din 2004. Pentru ca a refuzat, spune ea, judecatorul, dar si alti oficiali, n-au incetat s-o hartuiasca. In 2008, functionari ai autoritatilor \'au certat-o pe dna Salim pentru ca a intrat in birourile lor fara sa fie insotita de un barbat\', adauga HRW. In Arabia Saudita, monarhie ultraconservatoare, femeile nu trebuie sa iasa in public neinsotite de un barbat din anturajul apropiat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.