Internațional

Campanie socanta impotriva avorturilor in Polonia

Ziarul de Vrancea
4 mar 2010 685 vizualizări
Imaginea lui Hitler, alaturata unui fetus

Un poster urias al unei asociatii care militeaza impotriva avorturilor a socat opinia publica poloneza. In centrul orasului Poznan imaginea lui Hitler este alaturata celei a unui fetus, cu mesajul: "Avortul pentru Polonia: a fost introdus de Hitler, 9 martie, 1943". Fundatia Pro a declarat ca a vrut sa le aminteasca polonezilor ca avortul a fost introdus in tara lor in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial de catre nazisti, cu scopul de a limita dezvoltarea unei natiuni considerate inferioare.Germania Nazista a adus Poloniei distrugere si moarte, orice intentie de a elimina aceasta suferinta pentru binele politicii sau pentru pastrarea etichetei putind fi vazuta cu dispret, noteaza publicatia engleza. Una dintre cele mai conservatoare tari catolice ale UE, Polonia are o legislatie foarte restrictiva in ceea ce priveste avorturile, iar incercarile de a o modifica strirnesc intodeauna dezbateri aprinse. "Inteleg ca aceasta campanie este menita sa socheze, dar si socul are anumite limite", a spus Elzbieta Streker-Dembinsk, membru al comisiei pentru sanatate a Parlamentului polonez. In opinia acesteia, posterul a fost afisat in aceaata perioada pentru a contracara manifestatiile pro-avort, care se fac de 8 Martie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.