Internațional

Raportul Comisiei Europene pentru Romania si Bulgaria, aminat

Ziarul de Vrancea
2 mar 2010 492 vizualizări
Comisia Europeana a aminat raportul interimar pe probleme de justitie si afaceri interne pentru Romania si Bulgaria din cauza unor amendamente la Codul Penal bulgar. Initial, raportul trebuia sa fie publicat la sfirsitul lunii februarie.

Comisia Europeana vrea sa primeasca un semn clar din partea Bulgariei ca aceasta din urma va aproba un set de amendamente la Codul Penal, sustin surse neoficiale. De asemenea, Comisia Europeana se teme ca ele nu vor fi aprobate in forma sugerata de Bruxelles. Nu este clar daca Bruxelles-ul va include in raportul sau operatiunea speciala numita "Caracatita" de la mijlocul lunii februarie, cind 14 presupusi membri ai unei bande criminale puternice au fost arestati. Data exacta a publicarii raportului nu a fost stabilita inca, dar ea va fi dupa 3 martie, dar nu mai tirziu de jumatatea lunii, potrivit presei bulgare. Acesta va fi primul raport al Comisiei Europene care va evalua masurile luate de noul Guvern bulgar de centru-dreapta, aflat la putere din iulie. Romania si Bulgaria continua sa aiba dificultati in lupta impotriva coruptiei si a crimei organizate, astfel incit ele vor trebui sa accepte monitorizarea UE pentru cel putin inca un an, a anuntat Comisia Europeana in ultimul sau raport anual privind cele doua tari, din 22 iulie 2009. Romania si Bulgaria au aderat la UE la 1 ianuarie 2007, insa Comisia Europeana a decis sa continue sa le monitorizeze.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.