Internațional

Ucraina are, de ieri, un presedinte prorus

Ziarul de Vrancea
26 feb 2010 549 vizualizări
Protagonistii revolutiei portocalii din 2004, Iulia Timosenko si Viktor Iuscenko, au lipsit de la ceremonia de investire a lui Viktor Ianukovici

Cistigatorul alegerilor prezidentiale din Ucraina, Viktor Ianukovici, a depus ieri juramintul in fata Parlamentului, devenind astfel cel de-al patrulea presedinte al acestei tari, de la independenta sa, in 1991, relateaza AFP. "Eu, Viktor Ianukovici, ales presedinte al Ucrainei prin vointa poporului, jur credinta Ucrainei", a declarat el, cu mina dreapta pe Constitutie si pe una dintre cele mai vechi editii ucrainene a Evangheliei, datind din secolul al XVI-lea.

Viktor Ianukovici, in virsta de 59 de ani, il inlocuieste in functie pe prooccidentalul Viktor Iuscenko, cel care cu cinci ani in urma l-a impiedicat sa ocupe cea mai inalta functie in stat. "Victoria" electorala a lui Ianukovici, la acea data sustinut in mod deschis de Kremlin, a fost anulata atunci pentru fraude, la presiunile unei revolte populare pasnice si prooccidentale, denumita "revolutia portocalie".

De aceasta data, observatorii internationali au considerat ca scrutinul s-a desfasurat intr-o maniera libera si corecta. însa adversarul lui Ianukovici, premierul Iulia Timosenko, nu si-a recunoscut infringerea, sustinind ca la votul din 7 februarie au avut loc fraude masive. De altfel, Viktor Iuscenko si premierul Iulia Timosenko au lipsit de la ceremonia de investire, la care au asistat numerosi lideri straini.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.