Internațional

Gordon Brown l-a acuzat pe Tony Blair ca i-a distrus viata

Ziarul de Vrancea
26 feb 2010 491 vizualizări
Actualul premier britanic l-a grabit cu insistenta pe predecesorul sau sa demisioneze

Gordon Brown l-a acuzat pe Tony Blair ca i-a "distrus viata", determinindu-l pe acesta sa grabeasca anuntul privind demisia sa din functia de premier, potrivit unei carti publicate de un jurnalist al publicatiei The Observer. Cartea The End of the Party, a lui Andrew Rawnsley, a ridicat o serie de semne de intrebare cu privire la caracterul lui Brown. Rawnsley descrie in detaliu insistenta cu care, in timpul unei audieri de doua ore, in septembrie 2006, Brown nu numai ca a insistat ca Tony Blair sa demisioneze, ci chiar sa se asigure ca el nu va avea nici un contracandidat, anagajament pe care insa fostul premier nu si l-a asumat.

Potrivit aceleiasi surse, Brown i-a cerut lui Blair sa faca o declaratie publica in care sa anunte ca ii preda puterea lui si ca ii va fi un colaborator apropiat, pe perioada interimatului. "Crezi ca exista un altul mai bun decit mine?", ar fi intrebat Brown, in opinia caruia John Reid era "mult prea de dreapta", Alan Johnson "prea superficial", iar David Miliband mult prea tinar, si nici unul dintre acestia nu era mai potrivit decat el insusi pentru a deveni premier.

Ulterior, Blair ar fi calificat aceasta confruntare cu Brown in fata unor apropiati drept "teribila". "Urla intr-una la mine ca i-am distrus viata", a confirmat fostul premier cele relatate in carte.

Potrivit cartii, Ed Balls, cel mai apropiat aliat al lui Brown, ar fi fost principalul strateg al acestui demers. Acesta era de parere ca Brown a "fost prea mult timp prea slab" si ca "Blair nu se va retrage niciodata".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.