Internațional

SUA isi fac o ambasada citadela la Londra

Ziarul de Vrancea
25 feb 2010 481 vizualizări
n precum cetatile medievale, noua ambasada americana din Londra va fi protejata de un sant umplut cu apa

Statele Unite si-au dezvaluit intentiile cu privire la noua cladire a ambasadei americane de la Londra, care va costa un miliard de dolari si va beneficia de un sistem de securitate foarte avansat, ce va include si un sant de aparare umplut cu apa, sustine The Times. Propunerile au fost salutate atit de vecinii actualei cladiri a ambasadei, cit si de locuitorii si dezvoltatorii din zona Battersea, unde va fi construita noua cladire, de mari dimensiuni, realizata din sticla si inconjurata de un sant umplut cu apa. Decizia de a renunta, pina in 2016, la actuala locatie din Piata Grosvenor are loc la capatul unei dispute prelungite cu locuitorii furiosi din cauza masurilor de securitate luate dupa atentatele teroriste de la 11 septembrie.

Noua ambasada, amplasata intr-o veche zona industriala in spatele centralei electrice Battersea, cunoscuta pentru cluburile de homosexuali, va fi proiectata de Kieran Timberlake, un arhitect din Philadelphia. Un sant lat de 30 de metri va separa cladirea de soseaua principala, protejind-o de potentialii atacatori cu bomba si eliminind nevoia ridicarii barierelor din beton care i-au deranjat atit de mult pe locuitorii cartierului Mayfair.

Departamentul de Stat a cautat sa minimizeze costul masurilor de securitate, date fiind cheltuielile de constructie mari din Londra. Dar pretul aseaza ambasada din capitala britanica pe primul loc in clasamentul celor mai fortificate misiuni diplomatice americane, inclusiv ambasada de la Bagdad, care a costat 600 de milioane de dolari, dar a necesitat inca 100 de milioane de dolari pentru lucrarile de montare a instalatiilor de aer conditionat, si cea de la Islamabad, aflata inca in constructie, care a costat peste 850 de milioane de dolari. Pretul ambasadei de la Londra nu include taxa pe valoare adaugata de 17,5 la suta solicitata de Trezorerie pentru toate imobilele din Marea Britanie dar pe care SUA au refuzat sa o plateasca.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.