Internațional

Calatorii din trenurile franceze au fost avertizati sa-si pazeasca bagajele cind vad romăni in jur

Ziarul de Vrancea
24 feb 2010 427 vizualizări
Un afis discriminatoriu la adresa Romăniei, care poarta sigla Societatii Nationale a Cailor Ferate (SNCF) din Franta, avertizeaza calatorii "sa fie foarte vigilenti" fata de cetatenii romăni si sa fie atenti la bagaje, relateaza Rue89.com

Contactata de ziaristii francezi, SNCF si-a cerut scuze si a caracterizat initiativa drept "exprimarea nefericita" a unuia dintre angajatii sai. "In ultimele saptamini au aparut mai multe ingrijorari legate de romani. S-au constatat numeroase furturi de bagaje. Va cerem sa fiti foarte vigilenti. De altfel, toate faptele romanilor trebuie semnalate serviciului de securitate al SNCF la numarul 01 40 23 19 99". Contactat de ziaristii francezi, serviciul de comunicare al SNCF din Midi-Pyrenees recunoaste ca "acea nota a existat". "A fost postata in anumite trenuri din regiune. Este vorba despre un agent care a avut o exprimare nefericita. Am fost alertati la inceputul lunii februarie de colegii sai si am retras imediat afisele". Conducerea regionala a SNCF si-a exprimat regretul pentru acest incident si a precizat ca nu reprezinta si opinia societatii. "O ancheta interna este in curs de derulare, pentru a stabili cum s-a putut intimpla acest lucru". Potrivit SNCF, nici un pasager nu s-a plins de acest afis, care a ramas postat timp de peste o saptamina. Serviciul de securitate al SNCF precizeaza ca nu au fost semnalate "fapte ale romanilor" care sa motiveze un astfel de afis.

MAE "respinge orice forma de discriminare si orice mesaj discriminatoriu la adresa cetatenilor romani", a declarat Lucian Rosenfeld, purtatorul de cuvint al Ministerului, adaugind ca subiectul afisului din Franta si reactia autoritatilor franceze sint urmarite in continuare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.