Internațional

Atacul cu avionul asupra unei cladiri din Texas ramine invaluit in mister

Ziarul de Vrancea
20 feb 2010 574 vizualizări
Pilotul, despre care toata lumea are numai cuvinte bune, a cintat într-o formatie rock n era de profesie inginer programator

Joseph Stack, pilotul care a intrat cu avionul, joi dimineata, intr-o cladire federala a fiscului american, a cintat intr-o formatie de muzica rock din Austin si nu a dat semne ca ar fi o persoana violenta. FBI sustine ca Stack, un inginer de programe de calculator in virsta de 53 de ani, pare ca ar fi actionat singur. Dar norii de fum negru generati de impactul si explozia care au ucis o persoana din cladirea Fiscului (IRS) si au ranit alte 13, dintre care doua sint in stare critica, au declansat amintiri legate de atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, soldate cu moartea a aproape 3.000 de persoane. în acelasi timp, incidentul a reinnoit temerile ca pina si un avion de mici dimensiuni poate provoca pagube importante daca incape pe miini gresite. "Este o vulnerabilitate, o slabiciune pe care speram ca teroristii nu o vor exploata", a declarat reprezentantul Michael McCaul, un republican din Austin membru al Comisiei de Securitate Interna a Camerei Reprezentantilor.

Stack, care in ultimii ani cinta la chitara bas intr-o formatie de rock din Austin - Texas, nu a dat de inteles ca intentioneaza sa comita un atac, sustin persoane care l-au cunoscut. Joi, politia afirma ca Stack pare sa fi fost intaritat de ceva. El si-a incendiat casa (estimata la peste 200.000 de dolari) in dimineata aceleiasi zile, dupa care s-a deplasat la un mic aeroport aflat in apropiere de unde a decolat cu avionul sau.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.