Internațional

Asasinatul din Dubai: pasapoarte europene si carduri de credit americane

Ziarul de Vrancea
20 feb 2010 534 vizualizări
Suspiciunile ajung pina la seful Mossad, a carui arestare si extradare este invocata de autoritatile din Dubai in cazul dovedirii implicarii serviciului secret israelian n intre timp, se fac investigatii privind cinci carduri de credit emise în SUA, în legatura cu operatiunea ce a vizat uciderea unui lider Hamas

Seful politiei din Dubai a cerut vineri arestarea directorului Mossad, daca se dovedeste ca agentia israeliana de spionaj s-a aflat in spatele uciderii liderului Hamas. Generalul Dahi Khalfan a declarat ca Interpolul ar trebui sa emita "o notificare cod rosu" pentru a aproba arestarea lui Meir Dagan. Tel Avivul a preferat sa nu comenteze prea mult afirmatia, precizind ca seful politiei din Dubai nu a prezentat nici o proba care sa incrimeze serviciile secrete israliene.

Mahmoud al-Mabhouh, unul dintre fondatorii aripii militare a miscarii Hamas, a fost gasit mort intr-un hotel din Dubai, in data de 20 ianuarie. Anchetatorii afirma ca cei 11 asasini au folosit mai multe pasapoarte europene - dintre care 6 britanice. Guvernul britanic a precizat ca nu a detinut nici o informatie referitoare la utilizarea pasapoartelor in acest incident, desi ministrul de Externe "din umbra", William Hague, a declarat ca "este foarte posibil" ca guvernul sa fi fost informat in prealabil. Mai multe ziare din insula au speculat ca serviciul britanic de informatii MI6 a fost pus in garda de Israel, inainte de uciderea liderului Hamas.


Suspectii au folosit carduri de credit americane


Autoritatile din Emiratele Arabe Unite (EAU) ancheteaza cinci conturi pentru carduri de credit deschise in SUA, despre care oficialii afirma ca au fost utilizate de cinci dintre cei 11 suspecti in cazul asasinatului din Dubai, a declarat o sursa citata de Wall Street Journal in pagina online. Potrivit sursei citate, cardurile, care au fost eliberate de o institutie financiara cu sediul in Statele Unite, au fost utilizate pentru achizitionarea unor bunuri de calatorie, cum ar fi bilete de avion, aflate in legatura cu presupusa operatiune din Dubai. Cardurile ar putea aduce piste noi in cadrul anchetei privind acest asasinat, dar "a face investigatii in legatura cu aceste cinci carduri de credit acordate in SUA este pierdere de timp", dupa cum sustine o sursa citata de Wall Street Journal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.