Internațional

Marea Britanie a publicat dosarele din anii '90 referitoare la OZN-uri

Ziarul de Vrancea
19 feb 2010 558 vizualizări
Intimplarile consemnate si investigate par mai degraba niste farse

Mii de obiecte zburatoare neidentificate (OZN) au fost reperate in ultimii 20 de ani in jurul Marii Britanii, potrivit unor documente date recent publicitatii, relateaza BBC News Online. Peste 6.000 de pagini de rapoarte descriu experiente care implica OZN-uri intre 1994 si 2000, semnalate, de exemplu, deasupra clubului de fotbal Chelsea si in jurul locuintei fostului ministru de Interne, Michael Howard, din Kent. Documentele au fost date publicitatii in baza unui proiect pe trei ani in care este implicat Ministerul Apararii, alaturi de Arhivele Nationale.

Un barbat a povestit politiei cum i s-a facut rau si a capatat o afectiune a pielii dupa ce a fost prins impreuna cu masina lui intr-un "con de lumina" la 27 ianuarie in Ebbw Vale, in timp ce politia din Boston si Skegness a inregistrat imagini cu un astfel de obiect in Lincolnshire.

Potrivit expertilor, este imposibil de dovedit o legatura intre ceea vad si citesc oamenii si ceea ce raporteaza drept OZN-uri, dar acest lucru se explica prin influenta progreselor tehnologice asupra imaginarului uman. Reprezentarile populare s-au schimbat de-a lungul anilor, in functie de cultura, in ultimii ani acestea fiind descrise ca fiind mari, negre, rectangulare si cu margini luminate, in timp ce in anii \'40-\'50 predominau obiectele in forma de disc.

Fostul oficial al Apararii, Ralph Noyes, descrie un film inregistrat de un pilot al unui avion de tip RAF in 1956, in timp ce fostul premier Winston Churchill si-a exprimat curiozitatea in legatura cu "farfuriile zburatoare" si a cerut un raport pe aceasta tema. El a primit in schimb explicatii legate de fenomene astronomice sau meteorologice, iluzii optice si psihologice, sau chiar farse.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.