Internațional

Curtea Suprema suspenda rezultatul alegerilor din Ucraina

Ziarul de Vrancea
18 feb 2010 523 vizualizări
Curtea Suprema Administrativa din Ucraina a anuntat ieri ca decizia privind rezultatul alegerilor prezidentiale a fost suspendata pe durata analizarii recursului depus de Iulia Timosenko pentru invalidarea victoriei lui Viktor Ianukovici.

Premierul ucrainean, Iulia Timosenko, a depus marti, personal, un recurs in justitie care are ca scop invalidarea rezultatului alegerilor prezidentiale cistigate de rivalul sau prorus, Viktor Ianukovici. Timosenko, insotita de mai multi deputati din cadrul Blocului Iulia Timosenko , s-a prezentat marti dupa-amiaza la sediul Curtii administrative supreme, instanta care se pronunta asupra acestui tip de cazuri. "Recursul a fost depus si inregistrat", a confirmat purtatorul de cuvint al Curtii, Andri Sokol. Sefa Executivului solicita in acest document "anularea protocolului Comisiei Electorale Centrale care stabileste rezultatul oficial al alegerilor", potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al candidatei. Recursul "este alcatuit din noua volume continind fotografii si inregistrari video care dovedesc falsificari observate in timpul celui de-al doilea tur de scrutin" din 7 februarie, potrivit aceleiasi surse. Iulia Timosenko propune totodata interogarea ca martor a unui observator care a facut parte din misiunea de monitorizare electorala a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), organizatie care a calificat scrutinul drept liber si cinstit. Inainte de sosirea Iuliei Timosenko, un deputat din tabara premierului si un parlamentar pro-Ianukovici s-au impins reciproc, partizanul invingatorului incercind sa blocheze accesul in incinta Curtii. Premierul refuza sa isi recunoasca infringerea in alegeri si acuza tabara lui Ianukovici ca ar fi organizat fraude masive la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, la 7 februarie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.