Internațional

Cutiile negre ale trenurilor care s-au ciocnit în Belgia au fost recuperate

Ziarul de Vrancea
17 feb 2010 445 vizualizări
Ieri nu a fost facut public nici un bilant al pierderilor umane

Cele doua "cutii negre" ale trenurilor care s-au ciocnit, luni, la Hal, in Belgia au fost recuperate, a anuntat procurorul din Bruxelles, Bruno Bulthe. "Cea de-a doua cutie neagra a fost gasita marti dimineata. Amindoua sint utilizabile, insa este inca imposibil sa cunoastem cauza exacta a catastrofei", a adaugat Bulthe, calificind locul unde s-a produs accidentul drept "zona de razboi". Aceste "cutii negre" seamana cu un tahigraf. Ele pot identifica viteza si respectarea sau nerespectarea semnalelor in timpul perioadei care precede accidentul. Ancheta ar putea dura mai multe saptamini, sau mai multe luni. Judecatorul de instructie din Bruxelles Jeroen Burme a desemnat mai multe colegii de experti feroviari, medico-legisti, informaticieni si ingineri civili.

O linie a putut fi eliberata luni seara din ordinul judecatorului de instructie, care a incredintat ancheta politiei feroviare. "Eliberarea liniilor va avea loc atunci cind expertii si anchetatorii isi vor incheia activitatea", a mai precizat Parchetul.

în ceea ce ii priveste pe cei doi mecanici, procurorul a anuntat ca unul dintre ei a decedat, iar celalalt a fost grav ranit in timpul coliziunii si apoi transportat la spital. Viata sa nu se afla insa in pericol. Identificarea victimelor este in curs. "Cadavrele sint eliberate pe rind si puse la dispozitia familiilor. în schimb, numarul exact al victimelor identificate nu ne-a fost comunicat", a mai afirmat Bulthe.

Parchetul de la Bruxelles a deschis un dosar pentru "omucidere involuntara pe numele lui X" si aplicare de "lovituri si rani involuntare pe numele lui X". "Acordam cea mai mare prudenta atunci cind trebuie sa stabilim responsabilitatile in acest gen de catastrofe. Prioritatea este sa venim in ajutor victimelor", a conchis procurorul.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.