Internațional

Silvio Berlusconi si Barack Obama, vedete la carnavalul de la Koln

Ziarul de Vrancea
16 feb 2010 505 vizualizări
Aproape un milion de spectatori se înghesuiau, ieri, la Koln (vest), în pofida frigului, pentru a asista la cel mai mare carnaval din Germania, celebru pentru ca ironizeaza personalitatile si actiunile marcante de actualitate.

Cortegiul lung de aproape 7 kilometri din acest "Rosenmontag" (Lunea Trandafirilor), punct final al festivitatilor, a pornit in jurul orei locale 10.30 (11.30 ora Romaniei) din sudul metropolei si a urmat un traseu prin centrul orasului timp de patru ore, sub o usoara ninsoare.

Circa 150 de tone de dulciuri au fost oferite publicului care s-a rasfatat si cu un spectacol de fanfara, dansuri si aproape o suta de care impodobite ireverentios la adresa marilor personalitati ale momentului. Un cap gigant al lui Silvio Berlusconi afisind un larg suris, mergind stinjenit pe o mare de sini, in semn de aluzie la escapadele extraconjugale ale presedintelui Consiliului Italian, a fost vedeta, alaturi de Barack Obama, prezent pe mai multe care. Una dintre ele il infatiseaza pe presedintele american ca Unchiul Sam primind Premiul Nobel pentru Pace, in timp ce Statuia Libertatii ii arde fesele cu torta.

Nici criza economica nu a fost crutata, fie ca este vorba despre datoria Greciei, prabusirea pietei de automobile - Opel fiind martir - sau bancherii morti-vii dupa modelul "Thriller" al lui Michael Jackson.

în Germania, carnavalul incepe la 11 noiembrie si atinge apogeul in februarie in "saptamina nebunilor" care dureaza pina la Miercurea Cenusii (ziua de miercuri in care incepe postul Pastelui la catolici - n.r.).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.