Internațional

Accident feroviar cu 18 morti in Belgia

Ziarul de Vrancea
16 feb 2010 661 vizualizări
Doua trenuri de calatori s-au ciocnit violent in apropierea capitalei Bruxelles n una dintre garnituri nu a respectat semnalul de oprire

Coliziunea frontala dintre doua trenuri de calatori, ieri, in apropiere de Hal, la periferia Bruxelles-ului, a provocat moartea a cel putin 18 persoane, potrivit unui prim bilant oficial provizoriu, comunicat aseara de guvernatorul Brabantului Flamand. Echipele de interventie au scos deja din cele doua trenuri corpurile a 15 barbati si trei femei, iar operatiunile de degajare continuau dupa lasarea intunericului. Accidentul a provocat de asemenea ranirea a 125 de persoane, dintre care 11 sint in stare grava, a adaugat guvernatorul Lodewijk De Witte. Cele doua trenuri de calatori au intrat in coliziune frontala dupa nerespectarea culorii rosii a semaforului de catre unul dintre conductori, potrivit lui De Witte. O ancheta a fost demarata pentru a determina circumstantele in care s-a produs accidentul.

La citeva ore dupa accident, haosul era total la locul catastrofei. Potrivit imaginilor difuzate de televiziunile flamande, un vagon s-a rasturnat in urma socului descris de martorii oculari ca fiind "foarte violent". Brancardierii transportau ranitii cu repeziciune, dintre care unii a trebuit sa fie amputati pe loc. Cele doua trenuri transportau in total intre 250 si 300 de pasageri, a anuntat un responsabil al societatii nationale a cailor ferate belgiene. "Exista morti si raniti in ambele garnituri", a afirmat el.

Catastrofa a avut loc la doar citeva zile dupa cea produsa la Liege, cind un imobil s-a prabusit in centrul orasului dupa o explozie provocata de gaze.

Ca urmare a accidentului de ieri, traficul trenurilor internationale de mare viteza Thalys si Eurostar a fost intrerupt pentru plecarile din Bruxelles, au anuntat cele doua companii feroviare.

Ultimul accident feroviar din Belgia soldat cu morti data de la 27 martie 2001, cind doua trenuri s-au ciocnit. Acest accident provocase moartea a opt persoane. Precedentul accident soldat cu cel putin 20 de morti in Belgia a avut loc in 1954.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.