Internațional

Bloomberg: Firmele mici au devenit calciiul lui Ahile

Ziarul de Vrancea
9 feb 2010 515 vizualizări
Firmele si companiile mici, cu mai putin de 500 de angajati, care au scos America din fiecare dintre cele patru recesiuni din ultimii 30 de ani, au ramas acum in urma si trag in jos economia, reducind continuu cheltuielile si concediind angajati, potrivit unui studiu citat de Bloomberg

Numarul angajatilor din microintreprinderile si firmele mici si mijlocii din SUA a scazut in ianuarie cu 3.000 de persoane, potrivit companiei Automatic Data Processing, cel mai mare procesator de plati salariale din lume. Scaderea ratei somajului la nivelul intregii economii ar putea fi impiedicata pe parcursul acestui an daca firmele si companiile mici nu incep din nou sa angajeze oameni, iar cresterea economiei Statelor Unite ar putea rata prognoza medie de 2,7% pentru 2010, inaintata de 67 de economisti contactati de Bloomberg News. Somajul a scazut in ianuarie la 9,7% in SUA, de la 10% in decembrie, dar trendul s-ar putea inversa daca micii afaceristi nu reusesc sa imvinga criza.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.