Internațional

Caz de accident rutier incheiat cu condamnarea pasagerului din dreapta

Ziarul de Vrancea
8 feb 2010 811 vizualizări
Judecatorii au decis ca acesta s-a facut vinovat ca a permis insotitoarei sale sa se urce beata la volan

Un milionar britanic a fost gasit vinovat si condamnat la patru ani inchisoare pentru uciderea a doua persoane intr-un accident rutier, desi la acel moment nu el se afla la volan, ci era doar pasager al masinii, relateaza The Independent, care prezinta cazul drept o premiera in justitia britanica. John Nichols, in virsta de 59 de ani, se afla pe locul din dreapta al masinii sale, un Jaguar XJ8, condus de iubita sa, Mary Butres, atunci cind aceasta a lovit o alta masina, omorind doua persoane. însa, pentru ca femeia era beata, iar Nichols a acceptat sa-i dea voie sa conduca masina, a ajuns si el in inchisoare, dupa ce un juriu a ajuns la concluzia ca barbatul nu a fost capabil s-o convinga sa incetineasca, astfel putind preveni tragedia. Aparent, scriu cei de la The Independent, este primul caz in care un pasager dintr-o masina este intemnitat pentru ca a ucis prin stilul periculos de a conduce. Expertii sustin ca, in 2005, un caz similar a existat in Shrewsbury, insa condamnarea initiala a fost casata in faza de apel a procesului. Un purtator de cuvint al procuraturii a explicat decizia de a-l pune pe Nichols sub acuzare: "Atit el, cit si femeia care conducea sint vinovati in egala masura. El i-a dat cheile stiind ca a baut mult". Luna trecuta, Butres a fost inchisa pentru sapte ani si jumatate, dupa ce, in timpul procesului, si-a recunoscut faptele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.