Internațional

Protest topless intr-o sectie de votare din Kiev

Ziarul de Vrancea
8 feb 2010 812 vizualizări
Fara sa sprijine pe vreunul dintre candidati, patru femei au protestat "fata de ceea ce s-a intimpla in tara" in timpul campaniei electorale n ucrainenii au votat ieri in al doilea tur al prezidentialelor

O grupare militanta a femeilor, "Femen", a organizat duminica un protest fata de distrugerea bazelor democratiei in Ucraina, intr-una dintre sectiile de votare din Kiev, unde era asteptat liderul opozitiei Viktor Ianukovici. Dezbracindu-se pina la briu, cele patru femei au scandat: "Destul cu abuzurile in tara!". Ele au fost arestate pentru tulburarea ordinii publice. "Ne-am exprimat astfel protestul fata de ceea ce se intimpla in tara", a declarat una dintre femei, Oleksandra Sevcenko. "Ceea ce s-a intimplat in Ucraina in timpul alegerilor ar putea pune capat democratiei", a mai spus ea.

Protestatarele nu il sprijina pe nici unul dintre candidatii la presedintie, argumentindu-si optiunea pentru aceasta forma de protest prin aceea ca in aceasta sectie urma sa voteze liderul Partidului Regiunilor, Viktor Ianukovici, iar presa va fi foarte bine reprezentata. Ele au precizat de asemenea ca nu au putut organiza acelasi tip de protest in Dnipropetrovsk, unde era prezent celalalt candidat, Iulia Timosenko, pentru ca nu isi permit sa calatoreasca in afara orasului Kiev.

Ucrainenii au votat ieri in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale in cadrul carora s-au confruntat liderul opozitiei proruse Viktor Ianukovici si premierul Iulia Timosenko, una dintre personalitatile "revolutiei portocalii" prooccidentale din 2004. Viktor Ianukovici, care si-a devansat rivala cu zece puncte in primul tur din 17 ianuarie, era considerat favoritul acestor alegeri ale caror rezultate exit-poll au fost anuntate dupa inchiderea editiei. La rindul ei, Timosenko a promis un nou "Maidan", referindu-se la piata centrala din Kiev, unde s-a conturat miscarea populara din 2004, in cazul comiterii unor fraude de catre tabara adversa.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.