Internațional

Suedia se confrunta cu un al doilea Cernobil

Ziarul de Vrancea
6 feb 2010 616 vizualizări
n guvernul de la Stockholm vrea explicatii de la Rusia privind deversarea unor deseuri nucleare în Marea Baltica n rusii dezmint acuzatiile

Suedia doreste explicatii din partea Rusiei dupa ce, potrivit postului suedez de televiziune, la inceputul anilor \'90, armata rusa a deversat in Marea Baltica deseuri nucleare. Pentru multi, cel mai socant este faptul ca Guvernul suedez pare sa fi stiut despre acest lucru la momentul respectiv, dar nu a luat nici o masura in aceasta privinta. Marea Baltica este cunoscuta ca fiind cea mai poluata din lume. Dar acum se pare ca ea a fost folosita si ca groapa de gunoi pentru reziduurile nucleare si armele chimice rusesti. Faptul ca este semi-inchisa face ca timpul necesar scurgerii toxinelor sa fie mai lung, astfel incit Marea Baltica este in mod particular vulnerabila in fata poluarii. Iar dupa ani in care deseurile provenind de la orasele si instalatiile industriale rusesti au stat netratate pe fundul marii, oamenii de stiinta spun ca aceasta este in pericol sa devina o mare moarta. Televiziunea suedeza sustine ca navele rusesti ieseau in larg in timpul noptii pentru a arunca butoaie cu materiale radioactive provenind de la o baza militara din Letonia in apele suedeze. Actualul Guvern de la Stockholm doreste ca politicienii care detineau atunci functii de raspundere sa explice de ce nu au facut nimic pentru a gasi butoaiele.

Un amiral rus a declarat insa ca Rusia nu a deversat deseuri toxice in Marea Baltica la inceputul anilor \'90, dezmintind informatiile in acest sens difuzate de canalul suedez de televiziune SVT. "Este un delir total, o provocare propagata la nivel international", a declarat amiralul Vladimir Egorov, fost comandant al Flotei ruse de la Marea Baltica (1991-2000).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.