Internațional

Guvernul britanic pune un nou diagnostic

Ziarul de Vrancea
6 feb 2010 573 vizualizări
Londra a hotarit ca pandemia de gripa noua s-a incheiat

Starea de pandemie de gripa cu virus A/H1N1 decretata in Marea Britanie, care a dus la costuri de peste un miliard de euro, a luat sfirsit la nivel oficial, insa criticii sustin ca autoritatile au realizat o evaluare gresita a amenintarii.


Dupa o scadere puternica a numarului de noi cazuri, oficiali din domeniul sanatatii au anuntat ca serviciul telefonic non-stop pentru gripa noua va fi inchis joia viitoare. Acesta a costat aproximativ 15,5 milioane de euro si le-a permis pacientilor sa evite consultatia unui medic si sa primeasca medicamente antivirale doar dupa o evaluare telefonica. Potrivit unor cercetari, multe dintre aceste persoane nu erau infectate de fapt cu virusul A/H1N1.

Criticii afima ca pandemia, care a durat sapte luni, a fost abordata gresit de autoritatile guvernamentale si oficialii din sistemul de sanatate, care au evaluat in mod eronat amenintarea. Gripa noua a provocat moartea a 411 de britanici, 124 fiind inca internati. Totusi, cele 5.000 de cazuri pe saptamina din Marea Britanie sint mult sub media cazurilor de gripa de sezon. Un inalt oficial din domeniul sanatatii, Sir Liam Donaldson, avertizase ca pandemia ar putea provoca moartea a 65.000 de persoane, in timp ce ministrul Sanatatii, Andy Burnham, declarase ca ar putea exista 100.000 de imbolnaviri pe zi.

Numarul total al cazurilor de imbolnavire cu virusul A/H1N1 in Marea Britanie este de 800.000 pina in prezent. în intreaga lume, aproximativ 14.000 de decese au fost inregistrate, o fractiune din numarul persoanelor care isi pierd viata in fiecare an, din cauza gripei sezoniere.

Guvernul britanic ar fi comandat zeci de milioane de doze de vaccin, insa pina in prezent doar 4,25 de milioane au fost administrate grupurilor prioritare. Liam insista ca imensele costuri pe care le-a implicat pandemia au fost justificate, de la costul vaccinurilor si antiviralelor (peste un miliard de euro), pina la cheltuielile cu publicitatea (11,9 milioane de euro).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.