Internațional

Criza economica din Spania, în favoarea imigrantilor romăni

Ziarul de Vrancea
6 feb 2010 549 vizualizări
Criza economica din Spania s-a dovedit a fi în favoarea imigrantilor romăni care lucreaza în agricultura sau medicina, numarul acestora înregistrind o crestere importanta din decembrie 2009, informeaza France 2

Cifra somajului in Spania a ajuns aproape de 19 la suta, afectind peste patru milioane de persoane. Totusi, spaniolii nu vor sa se angajeze in agricultura, desi somajul a ajuns la un record din 1996. Astfel, muncitorii romani ajung sa cistige pina la 37 de euro pe zi, pentru aproximativ sase ore de munca. Numarul romanilor din Spania a crescut signifiant din luna decembrie a anului trecut, ajungind la peste 280.000. Acesta ar putea creste si mai mult, avand in vedere ca in februarie si martie au loc noi recrutari pentru locuri de munca sezoniere in agricultura, in Spania, Marea Britanie si Danemarca. Totodata, Norvegia si Germania recruteaza lucratori in turism. în 2009, peste 100.000 de romani au ales sa munceasca in strainatate, mai ales in agricultura si medicina.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.