Internațional

Ultimul membru al celui mai vechi trib din lume a murit

Ziarul de Vrancea
6 feb 2010 653 vizualizări
Ultimul membru al unui trib din insulele Andaman din Oceanul Indian, apartinind uneia dintre cele mai vechi civilizatii din lume, a decedat la virsta de 85 de ani, a anuntat organizatia Survival International.

Aceasta organizatie care militeaza pentru apararea populatiilor indigene, cu sediul central la Londra, a anuntat ca Boa Sr a decedat saptamina trecuta, la virsta de 85 de ani, ea fiind ultima vorbitoare din lume a limbii "Bo", una din cele 10 limbi din Grands Andamans. Specialistii considera ca tribul Bo traieste in insulele Andaman de peste 65.000 de ani. La inceput, au existat 10 triburi distincte in arhipelag, printre care se afla si tribul Bo, care numara o populatie de 5.000 de persoane inainte de colonizarea britanica din 1858. Cei mai multi dintre ei au fost ucisi in razboi sau au decedat din cauza bolilor aduse de colonisti. Boa Sr era cea mai in virsta persoana din arhipelagul Grands Andamans, unde traiesc in prezent doar 52 de persoane. Locuitorii depind in principal de ajutorul primit de la guvernul indian pentru a supravietui.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.