Internațional

Piratii cer o rascumparare record pentru romani

Ziarul de Vrancea
4 feb 2010 527 vizualizări
Piratii somalezi care au capturat nava Asian Glory, avind la bord si doi romani, ar fi cerut o rascumparare-record de 15 milioane de dolari pentru eliberarea ei, au declarat surse din serviciile ucrainene de informatii

Potrivit surselor citate, trei milioane de dolari au fost cerute de pirati in schimbul eliberarii celeilalte nave capturate, St. James Park, la bordul careia se afla de asemenea si doi romani. Nava Asian Glory , care transporta autoturisme din Singapore spre Jeddah (Arabia Saudita), a fost capturata la 1 ianuarie, la 600 de mile marine (1.000 de kilometri) de coasta Somaliei. Nava are un echipaj format din 25 de persoane - opt bulgari, zece ucraineni, cinci indieni si doi romani. La 29 decembrie, piratii somalezi au deturnat in Golful Aden nava-cisterna St. James Park, sub pavilion britanic, la bordul careia se afla marinari din Bulgaria, Rusia, Turcia, Polonia, Ucraina, Georgia, Romania, India si Filipine. Zodiac Maritime Agencies, compania armatoare a ambelor nave, a declarat ca nu exista nici o legatura intre cele doua deturnari. Desi locatia navelor capturate este cunoscuta, ele fiind ancorate in largul coastei somaleze, expertii afirma ca ar fi imposibila eliberarea ostaticilor, fara pierderi umane grave.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.