Internațional

Voronin: R. Moldova, santajata de SUA

Ziarul de Vrancea
4 feb 2010 469 vizualizări
Fostul presedinte moldovean, Vladimir Voronin, a declarat ca Statele Unite au santajat Republica Moldova pentru a trimite militari in Afganistan in schimbul a 262 de milioane de dolari, sprijinul financiar oferit recent de administratia americana

Voronin a declarat pentru un post de televiziune apropiat Partidului comunistilor ca Statele Unite santajeaza Republica Moldova pentru fiecare militar trimis in operatiunile de mentinere pacii din strainatate "Nu piere lumea fara credite. Viata unui om este mai pretioasa decit niste milioane de dolari", a precizat fostul presedinte. Voronin a amintit despre razboiul purtat de Uniunea Sovietica in Afganistan unde au murit si citeva sute de militari moldoveni.

Statele Unite nu au reactionat la acuzatiile de santaj ale fostului presedinte moldovean. Declaratiile lui Voronin au fost insa dezmintite de autoritatile de la Chisinau. "Republica Moldova trebuie sa fie parte integranta a sistemului politic mondial si in acest sens trebuie sa participe inclusiv si in misiuni de mentinere a securitatii. Nimeni, niciodata, nu poate conditiona o tara suverana sa faca sau sa nu faca ceva", a afirmat premierul Republicii Moldova, Vlad Filat. Republica Moldova a participat din vara lui 2003 la operatiunile postconflict din Irak, unde a detasat peste 100 de genisti, instruiti in Statele Unite. Nici un militar moldovean nu a murit in cadrul acestor operatiuni, insa unul a fost ranit. La sfirsitul lui 2008, Republica Moldova si-a retras contingentul militar din Irak la solicitarea autoritatilor irakiene.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.