Internațional

Liderul judetean PDL suspectat în cazul crimei din Dublin a fost retinut

Ziarul de Vrancea
3 feb 2010 602 vizualizări
El urmeaza sa fie prezentat instantei in perioada urmatoare n acum, el se afla intr-un spital din capitala Irlandei, unde a fost tratat pentru ranile pe care si le-a provocat incercind sa se sinucida

MAE a confirmat, ieri, pentru Mediafax, ca cetateanul roman acuzat in cazul uciderii unei conationale din Dublin a fost retinut de autoritatile locale, iar misiunea diplomatica a Romaniei la Dublin, i-a pus la dispozitie o lista cu avocati la care poate apela in apararea sa. Nici Ministerul de Externe si nici o alta institutie nu a comunicat public identitatea persoanei retinute, dar surse judiciare au dezvaluit ca vicepresedintele organizatiei judetene a PDL Hunedoara, Marian Mihalache, care este si director coordonator adjunct al APIA, este principalul suspect in acest caz.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca romanul suspect in acest caz a fost retinut de autoritatile locale in cursul zilei de luni si in perioada urmatoare va fi prezentat in fata instantei de judecata. MAE precizeaza de asemenea ca, pe perioada cit a fost internat in spital, cetateanul roman a fost vizitat, la solicitarea sa, de catre reprezentantii Ambasadei. în acelasi timp, Ambasada Romaniei la Dublin tine legatura cu persoana care a fost desemnata drept reprezentant oficial al familiei cetatenei romane decedate, care se va ocupa de formalitatile de repatriere a corpului neinsufletit.

Politia irlandeza a solicitat sprijinul Politiei Romane in ancheta. Loredana Pricajan, in virsta de 34 de ani, a fost injunghiata brutal de 20 de ori cu un cutit, intr-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management, iar atacatorul sau ar fi incercat apoi sa se sinucida, injunghiindu-se in git. Suspectul a fost dus la Spitalul St. Vincent din Dublin.

Femeia traia in Irlanda de mai multi ani si lucra ca asistenta medicala la un camin. Drama pare sa fi fost provocata de faptul ca Mihalache a ajuns in apartamentul femeii in timp ce aceasta era in compania altui barbat. Potrivit Realitatea TV, PDL Hunedoara a anuntat excluderea lui Marian Mihalache din partid daca va fi gasit vinovat. Liderul democrat-liberal are 48 de ani, este casatorit si are doi copii.


Directorul cu 180 de salarii compensatorii


Marian Mihalache s-a aflat asta-vara in atentia ziarelor, cind s-a descoperit ca, in calitate de director al unei firme de stat (Eco Sid SA Hunedoara), ar fi urmat sa primeasca 180 de salarii compensatorii, in cazul in care i s-ar desface contractul individual de munca fara acordul sau, dupa cum stipula un act aditional incheiat la aproape trei ani de la angajarea pe acest post. In urma scandalului, Mihalache a demisionat, renuntind astfel si la cele 180 de salarii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.