Internațional

Avertisment real sau SF?

Ziarul de Vrancea
1 feb 2010 539 vizualizări
Teroristi al-Qaida cu bombe implantate chirurgical

Dupa atentatul ratat in avionul american, serviciile de securitate britanice se asteapta ca atacatorii sa-si ascunda incarcaturile explozive in corp, pentru a nu fi detectate cu scanerele de pe aeroporturi


Marea Britanie se confrunta cu o noua amenintare terorista din partea unor atentatori cu dispozitive explozive implantate chirurgical in interiorul corpului pentru a evita detectarea de catre scanerele de pe aeroport, relateaza cotidianul britanic Daily Mail, citind surse din cadrul MI5. Serviciile de securitate cred ca decizia este motivata de introducerea scanerelor corporale pe aeroporturi, care au menirea de a-i depista pe teroristi inainte de a se imbarca in avioane.

Conform cotidianului britanic, citat de Agerpres, MI5 a depistat aceasta amenintare dupa monitorizarea informatiilor aparute in acest sens pe site-urile arabe. Avertismentul a fost lansat dupa atentatul esuat dintr-un avion american al nigerianului Umar Farouk Abdulmutallab, care a incercat sa detoneze un explozibil aflat asupra sa intr-un zbor pe relatia Amsterdam-Detroit. "Daca teroristii vorbesc despre asta, trebuie sa fim gata si sa facem tot posibilul pentru a contracara amenintarea", a declarat o sursa din cadrul serviciului britanic de securitate.

O sursa de incredere a mai declarat pentru Daily Mail ca barbati ar purta explozibilul in apropierea apendicelui sau in anus, in timp ce femeile ar avea astfel de substante explozibile in sini, precum implanturile mamare. Expertii sustin ca explozibilul (tetranitrat de pentaeritritol) ar fi plasat in saculeti de plastic in corpul atentatorului, in urma unei incizii chirurgicale, astfel incit rana sa se se poata vindeca normal. Ulterior, in timpul zborului, atentatorii ar urma sa-si injecteze cu o seringa hipodermica substanta ce declanseaza deflagratia (triperoxid de triacetona) in saculetul cu explozibil.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.