Internațional

Ben Laden lauda autorul atentatului ratat din ziua de Craciun

Ziarul de Vrancea
25 ian 2010 580 vizualizări
O inregistrare audio atribuita liderului al-Qaida ameninta cu noi atacuri pina cind "siguranta nu va fi instituita in Palestina"

Liderul al-Qaida, Osama ben Laden, a revendicat atentatul ratat asupra unui avion de linie american, comis in ziua de Craciun, si a amenintat Statele Unite cu noi atacuri, daca Washingtonul va continua sa sustina Israelul, potrivit unui mesaj audio. "Din partea lui Osama catre Obama: mesajul transmis de eroul Umar Faruk (Abdulmutallab, autorul tentativei de atentat - n.r.) confirma mesajele precedente transmise de eroii de la 11 septembrie si de cei care le-au urmat", afirma liderul al-Qaida in scurta inregistrare audio difuzata de canalul al-Jazeera duminica. "Atacurile noastre impotriva voastra vor continua atit timp cit va continua sprijinul vostru pentru israelieni", a mai spus ben Laden, adresindu-se Statelor Unite. El a afirmat ca "Statele Unite nu vor sti ce inseamna siguranta pina cind aceasta nu va fi instituita in Palestina".

Aceasta revendicare din partea lui Osama ben Laden intervine la aproape o luna dupa tentativa ratata de atentat a nigerianului Umar Faruk Abdulmutallab, care la 25 decembrie 2009 a incercat sa arunce in aer cursa dintre Amsterdam si Detroit.

Este primul mesaj din partea liderului al-Qaida dupa 29 septembrie 2009. Al-Qaida din Peninsula Arabica, care s-a nascut prin fuziunea aripilor saudita si yemenita ale organizatiei, revendicase la 28 decembrie tentativa de atentat a nigerianului. Acesta sustine ca a fost antrenat in Yemen pentru actiunea sa terorista.

De Craciun, cetateanul nigerian Umar Farouk Abdulmutallab, fiu al unui bancher bogat si reputat, a incercat sa arunce in aer un avion al Northwest Airlines in momentul in care aparatul se apropia de aeroportul Detroit Metro. Cei 289 de oameni de la bordul avionului au fost atunci la un pas de moarte. Bomba pe care tinarul de 23 de ani o tinea ascunsa in lenjeria intima nu a explodat din cauza unor defectiuni tehnice.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.