Internațional

Premierul moldovean ar fi unul desavirsit daca ar sti engleza

Ziarul de Vrancea
25 ian 2010 511 vizualizări
Pe un site de socializare s-a constituit un grup care il incurajeaza pe Vlad Filat sa invete limba engleza, dupa ce, la recenta sa vizita in SUA, a rostit doar "thank you"

Internautii moldoveni isi incurajeaza premierul sa invete limba engleza. Doi tineri din Republica Moldova au creat pe Facebook grupul "Encourage Vlad Filat to start learning english", informeaza HotNews.md. Demersul vine dupa ce prim-ministrul Vlad Filat s-a intilnit la Washington cu secretarul american de stat, Hillary Clinton. Premierul moldovean si-a sustinut discursul in limba romana, singurele cuvinte in limba engleza fiind la final: "Thank you, thank you, thank you".

"Putem spune cu certitudine ca Vlad Filat este unul dintre cei mai buni prim-ministri pe care i-a avut Republica Moldova. Nu putem sa nu remarcam ca, in ultima sa vizita la Washington, primul-ministru al Republicii Moldova a vorbit in romana. Nu este un fapt condamnabil, dar am fi dorit sa-l auzim vorbind in engleza (in romana il auzim toata ziua!)", se arata in mesajul postat pe Facebook.

"Daca mergi la Moscova si vorbesti cu Putin in rusa, la Washington, cu Hillary Clinton, nu trebuie sa vorbesti altfel decit in engleza. Si, pentru ca Vlad Filat sa fie un ministru desavirsit, consideram ca fiind un pas sigur spre acest deziderat invatarea limbii engleze. Nu o engleza «de balta», ci o engleza literara!", continua internautii moldoveni.

Grupul, care are 84 de membri pina acum, ii da si citeva exemple premierului din Republica Moldova. Pentru o cariera de succes, Vlad Filat trebuie sa evite greselile facute de vecinii din Romania. Sub titlul "Cum nu trebuie invatata engleza" sint adunate clipuri cu Traian Basescu, Emil Boc si Ion Iliescu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.