Internațional

Concertul lui Radu Mihaileanu - sase nominalizari la Premiile César

Ziarul de Vrancea
23 ian 2010 606 vizualizări
n decernarea premiilor va avea loc pe 27 februarie, cu opt zile inaintea competitiei similare de peste Ocean, Oscar

Filmul "Concertul", al regizorului de origine romana Radu Mihaileanu, se afla pe lista celor sapte lung-metraje nominalizate la categoria "Cel mai bun film", la Premiile César, relateaza Agerpres. Prezentat in avanpremiera, la 23 octombrie, la Teatrul Chatelet din Paris, "Concertul" a obtinut nu mai putin de sase nominalizari, la categoriile: "cel mai bun film", "cel mai bun scenariu original", "cea mai buna muzica", "cel mai bun sunet", "cel mai bun montaj" si "cel mai bun regizor".

Productia lui Mihaileanu - turnata in Romania, Paris si Moscova, cu un buget de 21 de milioane de dolari - va concura la categoria "Cel mai bun film" impotriva urmatoarelor pelicule: "Profetul/ Un Prophète" de Jacques Audiard, "Welcome" de Philippe Lioret, "A L\'Origine" de Xavier Giannoli, "Les Herbes Folles" de Alain Resnais, "La Journée De La Jupe" de Jean-Paul Lilienfeld si "Rapt" de Lucas Belvaux.

Cele mai mari sanse pentru obtinerea acestei importante distinctii o are totusi "Un Prophète", care a fost nominalizat la 13 categorii si care in 2009 a cistigat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes. Povestea peliculei se desfasoara in jurul unui tinar francez de origine araba care ajunge la inchisoare si care devine un influent traficant de droguri.

Gala celei de-a 35-a editii va fi prezidata de actrita Marion Cotillard si va avea loc la 27 februarie, cu opt zile inaintea celeilate competitii similare de marca, Oscarul. Alte momente speciale din cadrul evenimentului vor fi reprezentate de decernarea unui premiu onorific actorului american Harrison Ford si omagierea regizorului si criticului de film Eric Rohmer, decedat la 11 ianuarie, la 89 de ani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.