Internațional

Rusia vrea sa evite despotismul si instabilitatea politica

Ziarul de Vrancea
23 ian 2010 626 vizualizări
Puternicul premier rus Vladimir Putin a declarat vineri ca Rusia nu va cunoaste nici deriva despotica, nici instabilitatea politica endemica, asa cum, în opinia sa, se întimpla în Ucraina

"Nu se poate tolera «ucrainizarea» vietii politice in Rusia, dar nici nu trebuie sa se treaca in cealalta extrema, spre totalitarism, despotism", a spus el, la o reuniune cu inalti oficiali si cu partidele. ONG-urile pentru drepturile omului sint foarte critice fata de regimul politic rus, considerind ca toate pirghiile puterii sint concentrate in miinile lui Putin si ale presedintelui Dmitri Medvedev, situatie in contrast cu viata politica ucraineana, dominata de nesfirsite dispute si polemici. "Trebuie corectat sistemul politic in timp util, dar trebuie sa actionam cu precautie", a admis Putin. Nici un partid clar de opozitie nu este reprezentat in Parlamentul rus, nici in adunarile locale si regionale. Rusia Unita, partidul lui Putin, controleaza 315 locuri din cele 450 ale Dumei de Stat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.