Internațional

Un angajat al FBI l-a gasit pe ben Laden in Spania

Ziarul de Vrancea
18 ian 2010 461 vizualizări
n un portret robot al liderului al-Qaeda s-a inspirat din trasaturile unui politician spaniol n acesta din urma a protestat sustinind ca de acum incolo va trebui sa fie mai atent la securitatea sa

Un portret robot actualizat al lui Osama ben Laden, facut de FBI, s-a inspirat din greseala din trasaturile unui om politic spaniol cunoscut, Gaspar Llamazares. Fotografia a putut fi vazuta timp de mai multe ore, inainte de a fi retrasa de pe site-ul oficial american Rewards for Justice, consacrat persoanelor cautate de justitia americana. Portretul il arata pe liderul al-Qaida asa cum ar putea arata in prezent, fara turban, cu parul grizonat si cu barba nerasa de citeva zile.

Ken Hoffman, purtator de cuvint al FBI, a declarat ca un angajat al politiei federale a folosit, "din proprie initiativa, imagini de pe Google" pentru acest portret robot actualizat al lui ben Laden. El "nu a fost satisfacut de solutiile oferite pentru par de programul" pe care il foloseste FBI pentru astfel de simulari, a explicat Hoffman pentru ziarul El Mundo.

într-una dintre cautarile sale, angajatul a gasit o fotografie a deputatului spaniol, fost lider al coalitiei Izquierda Unida, o formatiune de stinga. Agentul a folosit parul si fruntea politicianului, cunoscut pentru pozitiile sale antiamericane, in portretul lui ben Laden. "Ceea ce a facut este complet impotriva regulilor. Este contrar procedeului stabilit furtul unor trasaturi de la o fotografie publicata in totalitate", a declarat purtatorul de cuvint al FBI.

Llamazares a anuntat ca va cere explicatii autoritatilor americane, in special prin intermediul guvernului socialist spaniol, si a precizat ca nu va mai calatori in Statele Unite, chiar daca va fi invitat. "Securitatea lui ben Laden nu este in pericol cu nimic, dar a mea da", a declarat el, adaugind ca isi rezerva dreptul de a da in judecata SUA.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.