Internațional

Congresul SUA felicita Google din cauza Chinei

Ziarul de Vrancea
15 ian 2010 536 vizualizări
Compania Google a fost apreciata de presedintele Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi, pentru amenintarea de a-si inchide operatiunile din China din cauza unui atac informatic care a vizat e-mailurile unor militanti pentru drepturile omului.

"Anuntul potrivit caruia Google isi va reexamina integral activitatile din China si nu va mai tolera cenzura motorului sau de cautare ar trebui sa fie un exemplu pentru alte companii si guverne", a declarat Pelosi. "Guvernul chinez dispune de unul dintre cele mai sofisticate sisteme de control al internetului. Este esential ca jucatorii din sectorul tehnologic sa nu il ajute (guvernul n.r.) in demersurile sale de a incalca drepturile omului sau de a interzice schimbul liber de idei", a mai spus ea. La rindul sau, senatorul american independent Joseph Lieberman, presedinte al Comisiei de Siguranta Nationala, a declarat ca Google a facut un serviciu enorm tuturor internautilor din lume dezvaluind atacurile care vizau utilizatorii Gmail. Pe de alta parte, Yahoo si-a anuntat sustinerea pentru initiativa Google, potrivit unui purtator de cuvint al companiei, care insa nu a precizat daca si Yahoo a fost victima atacurilor informatice. "Noi condamnam orice tentativa de infiltrare in retele companiilor, care are ca scop obtinerea de informatii despre utilizatori. Credem ca aceste atacuri sint profund daunatoare si consideram ca noi, cei care am stat la baza dezvoltarii internetului, trebuie sa ne opunem oricarei tentative de violare a vietii private a utilizatorilor", a declarat purtatorul de cuvint al Yahoo. Yahoo " in general, nu a facut publice" atacurile la adresa sa, dar compania este foarte atenta la masurile de securitate, a mai specificat el. In acelasi timp, reprezentantii Microsoft, un alt mare rival al companiei Google, au refuzat sa comenteze intentiile companiei concurente de a parasi piata din China. Google a sugerat, marti, ca s-ar putea retrage din China din cauza unui atac informatic sofisticat care i-a vizat serviciul de e-mail. In legatura cu aceasta chestiune, un oficial chinez a declarat ca "legea chineza interzice orice forma de atac informatic" si ca autoritatile chineze administreaza internetul "potrivit legii".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.