Internațional

Bulgaria, in linie dreapta pentru aderarea la euro

Ziarul de Vrancea
12 ian 2010 555 vizualizări
Bulgaria isi va lansa candidatura pentru adoptarea euro la sfirsitul lunii ianuarie, insa autoritatile se tem ca oficialii din zona euro ar putea bloca planurile de aderare, din cauza crizei deficitelor, a declarat premierul bulgar Boyko Borisov, citat de Wall Street Journal

Premierul a mai spus ca Bulgaria nu va avea nevoie de ajutoare de la Fondul Monetar International (FMI) sau de la alte institutii pentru limitarea deficitului bugetar. Potrivit Dow Jones Newswires, ministerul bulgar de finante va majora previziunile de crestere economica pentru acest an, de la o comprimare de 2% la o crestere de 0,2%. "Avem totul pregatit si sintem gata sa incepem drumul spre zona euro pina la sfirsitul acestei luni. Principala prioritate de politica externa a guvernului este aderarea la zona euro", a declarat Borisov. Declaratiile acestuia pun capat mai multor luni de speculatii legate de momentul in care Bulgaria va candida oficial pentru intrarea in anticamera zonei euro, ERM-2, ce reprezinta un test de stabilitate valutara, pe o perioada de doi ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.