Internațional

Copii sub zece ani, teroristi in devenire

Ziarul de Vrancea
12 ian 2010 540 vizualizări
Un program de "recuperare" initiat de britanici a descoperit citiva copii de scoala primara care au intrat sub influenta unor opinii extremiste n "Vreau sa devin un atentator sinucigas", a scris unul dintre ei pe un manual de scoala

Politia britanica a identificat copii cu virste sub zece ani care erau atrasi catre terorism de sustinatori ai jihadului, unii exprimindu-si chiar dorinta de a deveni atentatori sinucigasi, relateaza The Times. Pina la zece copii de scoala primara, cu virste cuprinse intre sapte si zece ani, au fost plasati intr-un program guvernamental pentru indivizi considerati ca prezentind riscul de a se implica in activitati radicale violente.

Unii dintre ei au avut ca sursa de inspiratie site-uri jihadiste sau materiale extremiste din librarii islamice. Un copil a fost introdus in program de catre profesorul sau, dupa ce acesta a descoperit ca elevul scrisese pe manualul sau: "Vreau sa devin un atentator sinucigas". Altii au fost identificati de parinti, dupa ce copiii lor au adoptat brusc portul musulman sau au exprimat opinii extremiste.

Cel putin 228 de persoane, majoritatea adolescenti si tineri cu virste cuprinse intre 15 si 24 de ani, au fost introduse in proiectul antiterorist Channel, ele fiind identificate ca "potential vulnerabile la extremismul violent".

Proiectul Channel a fost lansat dupa atacurile sinucigase din Londra, de la 7 iulie 2005, cind 52 de persoane au murit. Proiectul este condus de Ministerul britanic de Interne si Asociatia Comandantilor de Politie, dar implica de asemenea scoli sau asistenti sociali.

Cei care prezinta un "comportament ingrijorator" sint monitorizati de politie, parintii lor sint alertati si unora li se ofera serviciile unor mentori cu vederi moderate. "Programul nu este adecvat persoanelor care sint periculoase sau care au trecut la extremism violent", a declarat Craig Denholm, oficialul care conduce acest proiect.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.