Internațional

Asasinul jurnalistului bulgar Tankov, filmat de camera unui bancomat

Ziarul de Vrancea
8 ian 2010 531 vizualizări
Asasinul controversatului jurnalist bulgar Bobi Tankov, ucis marti, in plina zi, a fost filmat de camera unui bancomat.

Barbatul, identificat doar drept Rijia (Roscatul), este un criminal cunoscut, cu un cazier lung. Criminalul si complicii sai au parasit, probabil, tara. Ei au avut informatii preliminare despre momentul exact in care victima urma sa fie in locul unde a fost ucisa, mai exact la biroul avocatului sau, potrivit unor surse. Asasinii s-au ascuns la intrarea in cladire, iar jurnalistul si presupusele sale garzi de corp au fost impuscati in spate. Tankov era considerat un jurnalist controversat. Potrivit presei bulgare, el calca pe urmele jurnalistului Georgi Stoev, cunoscut pentru reportajele sale despre mafia bulgara, prezentind dezvaluiri importante despre crima organizata. Stoev a fost impuscat mortal in Sofia in aprilie 2008. Multi au facut deja o paralela intre asasinii lui Stoev si cei ai lui Tankov. In noiembrie 2003, o bomba a explodat intr-o cladire din centrul Sofiei, in fata apartamentului parintilor lui Tankov. Familia se afla acasa, dar nimeni nu a fost ranit. Tankov ar fi avut legaturi cu o tentativa de asasinare asupra Vaniei ªervenkova, care a depus o plingere impotriva sa. ªervenkov sustinea ca i-a dat jurnalistului 50.000 de leva pentru publicitate, dar Tankov nu a transmis niciuna dintre reclamele la apa minerala produsa de ªervenkova. In 2004, jurnalistul a fost ranit intr-o tentativa de asasinat cu o bomba artizanala, tentativa comisa in fata locuntei sale. In februarie 2006, jurnalistul a fost arestat pentru frauda, iar aproape 100 de plingeri au fost depuse la politia economica de catre cetateni care spuneau ca jurnalistul le-a provocat pierderi financiare. Potrivit presei internationale, acest asasinat atrage atentia asupra esecului repetat al Bulgariei de a combate crima organizata si a-i aduce in fata justitiei pe capii mafiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.