Internațional

Franta a depasit cota de imigranti expulzati fixata de Sarkozy

Ziarul de Vrancea
8 ian 2010 527 vizualizări
Franta a expulzat in 2009 de pe teritoriul sau 29.000 de imigranti ilegali, o cifra comparabila cu cea din 2008, dar mai mare decit obiectivul de 27.000 fixat de presedintele Nicolas Sarkozy, a anuntat ministrul imigratiei, Eric Besson

In 2008, Franta a expulzat 29.799 de imigranti ilegali, potrivit cifrelor care au fost furnizate la inceputul anului trecut de politie. Intrebat de postul de radio Europe 1, ministrul a precizat ca 12 afgani au fost expulzati in 2009, in timp ce britanicii au trimis inapoi in tara lor de origine 1.000 de afgani. 250 de afgani au primit azil politic in Franta. Franta a organizat anul trecut, in cooperare cu Marea Britanie, doua zboruri pentru a-i transporta in Afganistan pe imigrantii ilegali. Aceste expulzari au provocat o polemica in tara, opozitia socialista si ONG-urile respingind aceste expulzari catre o tara aflata in razboi. Eric Besson a precizat ca 108.000 de straini au fost naturalizati anul trecut. 175.000 de straini au "intrat legal in Franta, cu o viza de sedere indelungata", a precizat el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.