Internațional

Jaf de milioane de euro în sud-estul Frantei

Ziarul de Vrancea
5 ian 2010 524 vizualizări
O veritabila operatiune de comando în care au fost implicate zece persoane, explozibili si cinci vehicule a fost lansata ieri împotriva unei furgonete care transporta fonduri în sud-estul Frantei, fiind furata o suma de citeva milioane de euro.

Atacul asupra convoiului companiei Sazias, care se deplasa la Banca Frantei in orasul Toulon, s-a desfasurat de dimineata in apropiere de Aubagne si nu s-a soldat cu victime. Potrivit unui oficial al companiei, Eric Pernet, convoiul transporta opt milioane de euro, dar agresorii nu au reusit sa detoneze decit doua seifuri din cele patru, putind fura maxim patru milioane de euro. Procurorul de caz, Jacques Dallest, a vorbit de un "comando de zece persoane", "foarte bine organizat". "Au deschis vehiculul folosind explozibil, aceasta presupune mijloace puternice", a declarat acesta, adaugind ca suspectii "au fugit la bordul mai multor vehicule carora probabil le vor da foc".

Potrivit lui Mickael Maurid, un angajat al unei companii vecine care a asistat la incident, hotii au lansat o racheta asupra usii din spate a furgonului dupa care au folosit explozibil. Acestia s-au dat drept politisti la bordul unui vehicul cu girofar. La sosirea politiei a izbucnit un schimb de focuri, utilizindu-se inclusiv arme de tip Kalasnikov.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.