Internațional

O amenintare cu atentate a inchis ambasadele mai multor tari din Yemen

Ziarul de Vrancea
5 ian 2010 568 vizualizări
Ambasada Frantei în Yemen este închisa pentru public pina la noi ordine, din cauza unor amenintari cu atacuri din partea unor grupari care declara ca au legaturi cu reteaua Al Qaida, a anuntat Ministerul francez al Afacerilor Externe

"La 3 ianuarie, ambasadorul nostru a decis in particular sa nu mai autorizeze, pina la noi ordine, accesul publicului in localurile misiunii diplomatice", a declarat purtatorul de cuvint al diplomatiei franceze. El fusese intrebat daca Franta a luat in Yemen o masura similara celei luate de Statele Unite si Marea Britanie, care anuntasera duminica inchiderea pentru public a ambasadelor lor la Sanaa tot din cauza unei amenintari teroriste. Grupuri care declara ca au legaturi cu Al Qaida in Peninsula Arabica "au amenintat reprezentante straine la Yemen. Nivelul de vigilenta in ceea ce priveste securitatea ambasadei noastre la Sanaa si a resortisantilor nostri era deja ridicata", a precizat purtatorul de cuvint. Ambasadorul francez din Yemen si-a atentionat compatriotii rezidenti in Yemen pentru a-i invita sa dea dovada de prudenta si vigilenta in situatia actuala. El le-a cerut de asemenea sa limiteze orice deplasare care nu este indispensabila. Masuri similare au fost anuntate si de Ministerul de externe de la Bucuresti.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.