Internațional

Putin vrea arme ofensive pentru a face fata scutului antiracheta

Ziarul de Vrancea
30 dec 2009 584 vizualizări
Rusia trebuie sa-si dezvolte "armele ofensive" pentru a face fata scutului american antiracheta si a mentine echilibrul strategic cu SUA, a declarat ieri premierul rus Vladimir Putin

"Pentru a mentine echilibrul fara a dezvolta un sistem de aparare antiracheta, asa cum fac SUA, trebuie sa dezvoltam sistemele ofensive", a declarat Putin, la Vladivostok. "Cu un scut, partenerii nostri s-ar simti in siguranta si ar face tot ce doresc, echilibrul ar fi anulat si ar exista o mai mare agresivitate in politica si economie", a adaugat el. SUA au anuntat in septembrie ca renunta la proiectul scutului in Europa de Est elaborat de George W. Bush si pe care Moscova il considera o amenintare. Barack Obama a decis sa schimbe acest proiect cu unul mai flexibil, care sa protejeze mai ales in fata armelor cu raza scurta si medie de actiune, pozitie care, in principiu, multumeste Rusia. Declaratiile lui Putin intervin in timp ce Rusia si SUA negociaza de luni de zile un nou tratat de dezarmare nucleara pentru a inlocui acordul START, care a expirat la 5 decembrie. Pe aceasta tema, Putin a spus ieri ca negocierile, intrerupte recent, au loc intr-un mod pozitiv. Cu privire la "regulile privitoare la limitarea armelor, incluse in acord uniform, usor de verificat, transparente, existenta unor astfel de reguli este mai buna decit lipsa lor", a spus premierul. Vorbind despre acest subiect, Putin a intrat pe un teren rezervat in general presedintelui Dmitri Medvedev, care, cu Barack Obama, incearca sa ajunga la un compromis privitor la dezarmare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.