Internațional

Tinara care l-a agresat pe Papa Benedict va primi tratament obligatoriu

Ziarul de Vrancea
28 dec 2009 640 vizualizări
Se pare ca ea sufera de probleme psihice

Susanna Maiolo, tinara aparent dezechilibrata mintal, care s-a aruncat asupra Papei Benedict al XVI-lea in timpul mesei de la miezul noptii, va primi un tratament medical obligatoriu in izolare pe o perioada de o saptamina. Tinara cu dubla cetatenie, italiana si elvetiana, in virsta de 25 de ani, a fost transferata vineri de la serviciul de psihiatrie al spitalului Santo Spirito din Roma, unde a fost dusa in urma agresiunii, la spitalul Angelucci de Subiaco, situat la 70 de kilometri est de Roma. Carabinierii pazesc intrarea in spital, accesul in aceasta sectie fiind permis numai familiilor bolnavilor.

Tatal impreuna cu sora agresoarei au venit din Elvetia si le-au impartasit medicilor temerile lor ca reamintirea agresiunii ar putea agrava starea de sanatate a acesteia, ceea ce a determinat decizia medicilor de a o plasa in izolare. Tratamentul medical obligatoriu este decis daca persoana care sufera de afectiuni psihice grave refuza tratamentul de care are nevoie. Legea prevede administrarea tratamentului si rexaminarea la fiecare sapte zile. Politia a perchizitionat camera ocupata de aceasta in Roma, fara a gasi nimic suspect.

Festivitatile de Craciun au cunoscut un inceput dramatic la Vatican, dupa ce o femeie "cu aparente probleme psihice" l-a aruncat la pamint pe Papa in Bazilica Sfintul Petru, unde acesta se pregatea sa celebreze traditionala mesa de la miezul noptii.

Papa Benedict al XVI-lea nu a fost ranit si a putut sa oficieze mesa, care a fost devansata in mod exceptional pentru ora 22.00 (23.00 ora Romaniei), pentru a-l menaja pe Suveranul Pontif, in virsta de 82 de ani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.