Internațional

Bill Clinton i-a scapat printre degete lui Osama bin Laden

Ziarul de Vrancea
24 dec 2009 1282 vizualizări
Teroristii au fost la un pas de a-l ucide pe fostul presedinte american in 1996

Fostul presedinte american Bill Clinton a scapat in ultima clipa dintr-un atentat terorist in Filipine, in 1996, organizat de teroristi controlati de Osama bin Laden, sustine profesorul american de drept Ken Gormley, care afirma ca a aflat aceste informatii de la fostul presedinte al Secret Service, Louis Merletti. Un purtator de cuvint al Secret Service a refuzat sa comenteze afirmatiile profesorului Gormley.

Liderul american a fost salvat cu putin timp inainte ca masina sa sa traverseze un pod din Manila, unde teroristii amplasasera o bomba. Atentatul ar fi trebuit sa aiba loc in perioada vizitei pe care Clinton a efectuat-o in acest oras, cu ocazia forumului de cooperare Asia Pacific din 1996. In programul oficial al vizitei era programata vizitarea unui politician local, iar coloana oficiala ar fi trebuit sa traverseze un pod din centrul Manilei. In momentul in care coloana oficiala era pe punctul de a pleca, agentii serviciilor americane de informatii au primit un mesaj in casti care ii informa ca a fost interceptat un mesaj ce sugera iminenta unui atac. In mesajul interceptat se foloseau termenii "pod" si "nunta" - un cuvint codat folosit de teroristi pentru desemnarea unui asasinat.

Traseul coloanei oficiale a fost schimbat imediat, iar agentii americani au descoperit ulterior ca o bomba fusese amplasata sub pod. O ancheta ulterioara "a aratat ca atentatul a fost pus la cale de un terorist arab care traieste in Afganistan - un barbat numit Osama bin Laden".

Desi membri ai al-Qaeda au admis ca Bill Clinton a fost o tinta pentru ei, in anii \'90, pina in prezent nu a existat nici o proba care sa ateste implicarea liderului retelei teroriste in acest atentat.

In cartea "Moartea virtutii americane: Clinton vs Starr", profesorul Gormley scrie: "Atentatul dejucat nu a fost facut public niciodata. A ramas secret de stat si era cunoscut doar de citiva membri de virf ai comunitatii de informatii". La acel moment, presa locala a scris despre descoperirea a doua bombe, dar amplasarea acestora era atribuita unei miscari comuniste insurgente si nu unei tentative externe de asasinare a presedintelui american.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.